onsdag 6 november 2013

Tips på bra träningsapp

Polaren Robin i UCK tipsade mig om en riktigt rolig träningsapp i våras. Den heter Strava och är avsedd för cykling och löpning. Precis som med till exempel Connect Garmin laddar man upp sina träningsfiler, men enligt mig är Strava helt outstanding.

Man kan följa andra idrottare och få inspiration av hur de tränar. Men framförallt, det här med KOM (King of Mountain) är bara så peppande och skoj! I Strava kan man skapa olika segment, dvs. utvalda sträckor, där man klockas och tävlar mot andra som använder Strava. Det kan vara allt från korta stigningar till längre temposträckor och de bästa tiderna bildar en rekordlista. Målet är givetvis att plocka så många KOM som möjligt, alltså att vara snabbast på ett segment. Den allra bästa känslan är helt klart att plocka rekord från folk man känner.

Jag säger som Janne Jakobsson, att det bara är värt att gå för KOMs i medvind. Vissa pass, istället för att köra intervaller, letar jag efter intressanta segment som ligger rätt i vind och sen är det bara att sticka ut och gå all i jakten på rekord, riktigt motiverande!

Strava finns både som app och i webbversion.

www.strava.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar