torsdag 30 mars 2017

Vilodags

Den senaste tiden har korta och intensiva velodrompass bytts mot långa och lugna racerpass. Efter en vinter med sparsamt med distansträning och fokus på paracykel-VM har jag velat lägga en mängdgrund inför kommande utmaningar med Team Ormsalva. Nu vankas det i alla fall fyra dagars vila, fotbollsresa till England och trevligt umgänge – ska bli superskoj!

Som vintern har gestaltat sig, med nordiska mästerskap, VM i Los Angeles och den stundande fotbollstrippen, har det inte funnits utrymme för något Mallorcaläger. Jag har ändå skolgång att sköta samt att resande tar på krafterna… Så, lösningen blev istället att köra lite av ett hemmaläger under 1,5 vecka. För att få det att fungera röjde jag undan en del plugg i förväg och ordnade med massa matlådor – allt för att kunna spendera många timmar på racern och få nödvändiga återhämtningstimmar hemma på soffan.

Foto: Joel Krigh

Är nöjd med hur träningen har fortlöpt.Har sett till att hålla mig till de planerade träningszonerna och watten för varje pass och fylla på med energi före, under och efter passen för att slippa ”hammaren”. Var lite sliten mot slutet av förra veckan, men vilan då gjorde susen och kände att benen var med i matchen igen på söndagens Ormsalvapass, en långkörare med inslag av lagtempo och spurter. Efter lite kortare och intensivare pass (trösklar och Vo2max) i början av den här veckan avrundades detta block idag med distans ihop med Joel. En go runda som såklart innehöll ett fikastopp längs vägen. Känner att jag, efter en skade- och sjukdomsfri vinter, har höjt mig ett snäpp sedan förra säsongen.  Har som ett mål för året att höja min FTP (tröskeleffekt) till 350W, vilket känns nåbart som watten har legat på sistone. 

Mina cykelpass under hemmalägret. Även blivit ett par svängar till gymmet för att underhålla de snabba muskelfibrerna

Englandsresan har jag längtat efter hela vintern! Sitter spikad i TV-soffan varje helg till Premier League-matcherna och att nu få vara på plats, andas in atmosfären och se spelarna på nära håll blir en till dimension. På lördag ska vi se vårt kära Manchester United mot West Bromwich och söndagen består av ett riktigt toppmöte, Arsenal-Manchester City.


För kroppen kommer det göra gott med fyra dagar helt off och för knoppen är det om möjligt ännu viktigare att få ett break ibland. I vintras lade jag in en vecka helt utan cykling. Resultat: 1,5 vecka senare vann jag på velodromen. Detta är bästa tänkbara fysiska och mentala boost inför LVG-säsongen 2017!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar