fredag 21 april 2017

Tävling som träning

Sitter nu i Ormsalva-bilen på väg ned till Skara. Imorgon väntar årets första SWE-cup, Kinnekulle Cyclassic (160 km), och på söndag kör vi Kinnekulleloppet (150 km). Dessa lopp inleder en intensiv och viktig tävlingsperiod för oss i Team Ormsalva.

Jonas Ahlstrand och Emil Gabrils. I övrigt är det jag, Johan Sonesson, Erik Wallén och Frida Knutsson som kör under helgen 

Från att ha kunnat styra träningen ganska fritt under vintern och slipa på olika grundförmågor blir det ett annat tänk med träningen de kommande veckorna. Ett antal tävlingsstarter innebär resdagar, slitna ben etc. och av det följer extra vilodagar och rullpass för att hinna återhämta kroppen. Det skulle vara överambitiöst att försöka trycka in ett antal högkvalitativa pass just nu - den högkvalitativa träningen består primärt av att tävla. Hoppas och tror att helgens genomkörare kan bidra till god tävlingsform framöver.

Efter att ha punkat bort mig på Östgötaloppet känner jag mig taggad på att stå på startlinjen igen och köra hårt för laget. Tycker att det ska bli extra kul med morgondagens Cyclassic där vi slipper den där förbannade Kinnekullebacken (jag är ingen bergsget direkt...).

1 kommentar:

  1. Skön blogg!! Hela team Ormsalva håller på er! Cykla hårt och fort och se till att ha skoj! //Snabben

    SvaraRadera