söndag 23 april 2017

Kinnekullehelgen

Då var Kinnekullehelgen till ända, vilket har satt sina spår i kroppen. Utmaningen på gårdagens Cyclassic var hård kantvind och idag var det den ökända Kinnekullebacken á 3 km som fick det att svida i påkarna. Nu laddar vi i Team Ormsalva om för att rulla nedåt Danmark för tre stycken UCI-race med start på fredag.

Kinnekulle Cyclassic, 16 mil och årets första SWE-cup, inledde alltså denna tävlingshelg. Den på pappret snälla banprofilen blev ändå hård pga vindbyar på uppåt 15-16 m/s. Loppet hann knappt börja innan det gick en utbrytarduo och när det vankades kantvind blev det åka av. Hej mjölksyra, tugga styrlinda och blodsmak i munnen! Alla vi fem i teamet höll oss långt framme i klungan för att hamna i rätt "vinge". Jag höll mig även vaken på attacker där min roll var att gå med och neutralisera attacker.

På det andra av tre varv blev det ånyo tuff kantvindsåkning, där den osköna kombinationen av dålig position och mycket mjölksyra gjorde att jag hamnade i en andragrupp. Vi kunde i alla fall återansluta efter ett tag. Väl tillbaka förstod jag att benen inte skulle palla 16 mil med attackjakt och kantvind så var bara att kräma ur det som fanns kvar för att supporta lagkamraterna. Efter 95 km tackade benen för sig och jag kastade in handduken efter det andra varvet.

Väl tillbaka med langningsteamet var det spännande att följa liverapporteringen där vi hade Ahlstrand, Gabrils och Sonesson i förstaklungan. Dessvärre fick Ahlstrand bryta pga sjukdomkänningar. Bästa Ormsalva-åkare blev istället Johan Somesson på en 16:e plats.

På dagens Kinnekullelopp visade Sonesson återigen framfötterna och träffade utbrytningen på 5-6 man som fick ett par minuter. Vi i Ormsalva var mycket belåtna med det breaket och satte oss lugna i båten. Första backen splittade klungan rejält och jag hamnade jagandes i andraklungan. Det fordrades att masarna Emil Gabrils och Johan Landström röt i ordentligt innan vissa vae med och bidrog i lagtempot. Var underbart att höra "Gabbe", en supersnäll kille, skrika på fripassagerna=)!

Strax innan andra backen var klungan återsamlad, men benen var inte tipp-topp och som en ganska usel klättrare åkte jag av i backen och krafterna räckte inte till för att forcera och återansluta utför. Var därmed game-over, men körde i alla fall två varv till som träning. Emil Gabrils krigade på starkt i klungan och var den enda av oss som fullföljde.

Nu är det vila och få klart ett par skoluppgifter som gäller innan vi påbörjar Danmarksresan på onsdag. Har varit skoj att köra och hänga med laget! Även om resultaten inte var vad vi hoppades på finns det goda förhoppningar inför fortsättningen. Vi höll oss till planen i stort igår och Sone fanns i breaket idag, det kan vi ta med oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar