måndag 9 oktober 2017

Höstens tävlingsplan

Efter ett par veckor av spontanitet, fikacykling och en stor cykelsynd, att gymma överkroppen, är det dags att dra igång tävlingssäsongen på bana. På söndag stundar höstens första omnium och samtidigt börjar förberedelserna för att tävla internationellt på tandem.


För fler och fler svenska cyklister är det inte nödvändigtvis så att höst och vinter betyder ett totalt tävlingsuppehåll. En del landsvägs- och MTB-cyklister ägnar sig åt att delta i cyclocrosscupen och andra, såsom undertecknad, håller sig till kortkort och parkettgolv inne på velodromen i Falun. Tycker det är kanon att ha möjlighet att hålla igång klungvana och tävlingslusta även denna tid på året!

Att köra omium på singelcykel under hösten ser jag primärt som en del av träningsprocessen inför större mål längre fram. Det är utmärkta tillfällen att få mäta sig med landets bästa bancyklister och få gott om träningstid i Vo2max-zonen för att förhoppningsvis ha mer fart/watt i påkarna när det väl gäller. Att genomföra ett omnium blir som att köra fyra tuffa intervaller och – eftersom vi har nummerlappar på ryggen – vågar jag påstå att jag kommer kämpa lite hårdare än om jag hade suttit själv på en testcykel... #tävlingsmänniska

Senast jag och "Jögge" körde ihop var på tempo-SM i somras. Foto: Niklas Wallner

På fredag är det dags att damma av tandemhojen för första gången den här säsongen. Min tandempartner, sköningen Jörgen Gustafsson, kommer nämligen upp och vi siktar på att få till 2-3 stycken pass ihop för att komma in i den cykelåkningen igen. Det som står närmast på vår agenda är att vi ska tävla i Manchester i slutet av november och, precis som på VM i Los Angeles, är det grenarna sprint, 1 km tidslopp och 4 km förföljelse som gäller. Huvudfokus är förföljelsen där vi både hoppas och tror att vi ska kunna klämma ur oss 4.47 (PB på 4.51 nu) eller snabbare på stor bana.

Tävlingsprogram höst/vinter 2017
15/10 Omnium Falun
19/11 Omnium Falun
24-26/11 Manchester Para-Cycling International 
3/12 Omnium Falun
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar