lördag 25 januari 2014

Stöd denna insamling

Häromdagen nåddes jag av en hjärtskärande nyhet. Jan Jakobsson, cykelkämpen som i höstas hojade 100 mil för att samla in pengar till barnhem i Afrika, blev bestulen på alla nödvändigheter inför Nigeriaresa där han och familjen äntligen skulle få träffa sin 2-åriga dotter Maja. Det som stals var bland annat pass, visum, domstolspapper för adoptionen och drygt 90 000 kr i kontanter för uppehället i Nigeria. Detta skedde strax innan avresan och för familjen var det bara att återvända hem till Borlänge igen istället för att få åka ned till Maja.


Detta är fruktansvärt oavsett vem som drabbas, och det känns extra tungt att det är familjen Jakobsson. Jag har lärt känna Janne via TCT-tävlandet och velodromträningarna och jag känner honom som en godhjärtad och hjälpsam medcyklist. Det har varit en lång process för familjen att brottas med byråkratin i Nigeria för att få till domstolsbeslut, pappersexercis mm. för denna adoption – och så händer detta när allt - till slut – var på plats.

Dessvärre täcker inte försäkringen på långa vägar de stulna kontanterna (den täcker endast 6000 kr) så ca 84 000 kr har gått förlorade och dessutom kostar det en del att få fram nytt visum, omboka flygbiljetter etc. Tack och lov är i alla fall familjen Jakobsson omgivna av fina medmänniskor som startat insamlingar för att Janne, Alexandra och sonen Jonathan snart ska få träffa Maja.

Jag har skänkt pengar – och jag hoppas att Du gör detsamma för att familjen ska få träffa sin dotter och att Maja ska få en bättre uppväxt.

Så skänker du pengar
Swish:
Swisha valfritt belopp till: 0725308113 

Överföring:
Clear-nr: 9020 (Länsförsäkringar Bank)
Konto-nr: 4891967

Läsning om detta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar