torsdag 2 januari 2014

Nytt gym

Idag provtränade jag på Sportlife i Falun, gymmet som ligger på innerplanen på velodromen. Tanken är att börja gymma där när jag flyttar upp permanent till Dalarna efter avslutade studier i Uppsala. Smidigt att ha gym + velodrom på samma ställe och dessutom är det klart rabatterade priser på Sportlife för oss med årskort på velodromenJ.

En Celsius innan passet för att väcka igång kropp och knopp efter jobbet. Väldigt rik på koffein och typ kalorifri - bra grejer! 

Stora ytor och gott om fria vikter gjorde mig nöjd. En klar fördel mot Friskis är att det är mindre folk som tränar kvällstid. Det är lagom skoj att behöva vänta för varje övning man ska köra…Trots att benen kändes slitna efter 7,5h träning de två senaste dagarna gick passet bra. Kunde utan problem öka på 10 kg i plinthoppen och i de djupa knäböjen gick det fint att göra stabila sexor på 100 kg. Tycker att det är lagom att lägga sig kring 5-6 reps. Då är det skapligt tungt samtidigt som man känner att man kontrollerar vikterna och får god muskelkontakt. I djupa böj får man tänka extra mycket på tekniken och hållningen för att inte falla framåt och belasta ryggen onödigt mycket. Jag kör med ganska bred stans, pekar utåt med fötterna för att ha lättare att gå djupt ned och sedan lägger jag mycket tyngd på hälarna och verkligen tänker på att ha ryggen så upprätt som möjligt genom hela rörelsen.

Dagens pass
3 set plinthopp – superset – viktrotationer
4 set djupa knäböj – superset – fällkniven
4 set raka marklyft – superset – viktrotationer
3 set militärpress – superset – rodd

3 set hantellyft åt sidan – superset – framåtlutande hantellyft

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar