söndag 26 januari 2014

Åter tröktrainer

Efter ett avslutande rullpass på GC och två vilodagar var det så dags att återuppta tränandet. Hemma i ett kyligt Uppsala, som känns ännu kallare efter två varma veckor på Gran Canaria, blev det en kort sväng på trainern för att få igång kroppen igen.

En sväng ut i kylan för cykelrengöring

Tänka sig att det gick att få in tre hojar (lvg, cross & TT) i hörnet i mitt lilla studentrum. Funderar dock på att hänga upp någon jonne på vägen, någon som har tips på en bra upphängningslösning? 

Handen på hjärtat, hur många tycker att det är skoj att köra trainer!? Jag tycker i alla fall att det är skittråkigt. Men vad som är ännu tråkigare är att komma till Östgötaloppet i april och vara i dåligt slag så nu är det bara att bita ihop och göra grovjobbet. Tänk om man ändå vore spanjor och hade värme året runt. Skulle trainer då komma på tal skulle man säga ”Que?” Eller ja, man skulle kanske dunka trainer som uppvärmning inför tempolopp, men annars alltid hålla sig till kort-kort och racer. Jaja, det positiva med att nöta trainer är att man får ett annat perspektiv på cyklandet. När våren är kommen blir man som en kalv på grönbete på de första racerrundorna – för att man vet hur dötråkigt det är att hoja trainer!

Dagens pass bestod av två tröskelintervaller á 8 min och två styrkeintervaller á 4 min, en mjukstart efter alla timmar och höjdmeter på GC. 


Ambitionsnivån för dagens pass var låg. Trampandet syftade mest till att råda bot på eventuell seghet imorgon när jag börjar träna på riktigt igen och inleder mitt nya träningsprogram för den kommande treveckorsperioden. Ville även känna in lite vart jag bör lägga watten för tröskelintervallerna framöver. Tror att 280W kan vara en lagom nivå för mina sub-trösklar (kör lite under absolut tröskelintensitet), men det visar sig imorgon på tröskelpasset. 

Efter passet blev det ett litet matexperiment. Drog ihop kyckling, ris, morötter, broccoli, tomater och smaksatte med flytande honung, soja och örtsalt. Gav denna röra en såsig konsistens med ett gäng matskedar turkisk yoghurt (Vad annars, HagbardJ?)

2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, så för min del så är det korta hårdare pass (35-50min) på trainer!
  Men om du vill se en kille som gillar TRAINER, typ 10 tim i veckan, varje vecka under vintern och den är lång här uppe i Norrbotten...kolla denna länk: http://mazze59.blogspot.se/

  /Håkan

  SvaraRadera
 2. Vettigt att du håller dig till korta pass, då blir det inte lika jobbigt mentalt att harva på trainern. Jag kör bara intervaller på trainern, som längst kommer passen bli 90-100 min när jag kör många tröskelintervaller, men all distans sker ute (om vädret tillåter).

  Herregud, fattar inte hur man är funtad om man kan köra så mkt trainer! Hoppas att jag kan bita ihop så pass att jag pallar köra trainer i 5v nu innan det bär av till Mallis. Efter det lägret är det förhoppningsvis möjligt att köra racer i Sve😊!

  Mvh Marcus

  SvaraRadera