lördag 30 september 2017

Fredagsfys och fredagsmys

Vad mer kan begäras av en fredag än att vara ledig, köra ett roligt velodrompass och inmundiga god mat och dryck på kvällen?

Även om det är lite av off season för tillfället har jag inte släppt cyklingen helt. Först och främst är jag inte urbota less på att hoja och sedan innehåller hösten planer på både nationellt och internationellt tävlande på bana så det är värdefullt att få till något cykelpass i veckan. Tanken är att hålla träningen ostrukturerad två veckor till för att sedan trappa upp cyklandet successivt.

 
Igår kväll blev det velodrompass under ledning av Stefan Carlsson aka SM i livspussel. Tycker det är skönt mentalt att gå på de schemalagda passen! Dels är det kul att träna med sällskap och dels behöver man inte planera sin träning utan bara göra som man blir tillsagd. Blev först en lång intervall i varierad fart och sedan herr Carlssons favoritintervaller, fyror, som kördes med stegrande fart sista två min. Var ett lagom hårt pass och upplevde att kroppen kändes ganska bra för att vara andra velodrompasset den här vintersäsongen.


De gånger som det gick på riktigt fort fick jag tänka på att det väntade burgare och en kall där hemma. Hoppas inte någon som följer en superstrikt diet blir kränkt av denna bild… Bjuder på denna bild som en motpol till många andra bilder som läggs upp på sociala medier. När man checkar flödena är det annars lätt att få intrycket av att idrottare mest håller sig till olika sallader och andra kalorifria alternativ. Jag tränar mer än en medelsvensson och är mån om att äta vettig mat, men tycker samtidigt det är viktigt att kunna unna sig ”praliner”. Klart att det finns utrymme för en burgare och bärs (eller vad man känner för) ibland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar