tisdag 30 juni 2015

Landslagsträning

Första velodrompasset på kanske tre månader blev inte riktigt någon mjukstart. Nejdå, jag hakade på när landslagstruppen hade sin upptakt inför kommande race utomlands. Våra poänglopp fick det att svida på bra i de högkadensovana påkarna, men varför klaga över lite (läs mycket) mjölksyra när man har skitskoj?

På min Facebooksida (klicka här) har jag lagt upp film från ett av poängloppen.

fredag 26 juni 2015

Mål med passet

Idag hade jag ett par småärenden att uträtta och med cykelplaner passade det bäst att hoja för att få grejerna fixade. Gjorde väl också mig en avstickare till Leksand – de har trots allt så gott fika där. Väl hemma, 17 mil senare, var ärendena avbockade och jag kunde känna mig nöjd över trampandet.

torsdag 25 juni 2015

Inte helt hundra

Söndagens krasch har nog påverkat mig mer än jag först trodde. Det går an att träna solo, men när det kommer till race känns det inte fullt lika bra. Märkte på TCT att det uppskrapade benet stramar när jag tar i under längre tid och framförallt är jag inte bekväm i kurvtagningarna.

tisdag 23 juni 2015

Positivt besked

Idag var jag uppe på hojen igen efter kraschen på Velodrom GP i söndags. Var lite osäker på hur det uppskrapade benet skulle kännas, men märkte snart att det inte var några större problem att trampa på. Det som ska lösas nu är att få fram en ny ram så fort som möjligt.

måndag 22 juni 2015

Snöplig krasch

Det har verkligen inte varit min helg på cykelfronten. I fredags var det en krasch framför som hindrade inför spurten och igår på Velodrom GP skrotade jag själv - som ledare.

Hela inlägget

fredag 19 juni 2015

Antiklimax på Solleröloppet

Efter att ha haft en stabil säsong utan direkta missöden på tävlingar kom idag besvikelsen på anrika Solleröloppet. Benen fanns där och följde min taktiska plan, men väl genom sista kurvan grusades alla förhoppningar om en skaplig placering. En krasch strax framför mig och så var det bara att säga hej då till den klungspurten.

torsdag 18 juni 2015

Inför Solleröloppet

Benväckning – check, kompressionstajts på – check och cykelvård – check. Lite packande och en ny omgång mat, sedan är jag redo att rulla norrut för morgondagens Sollerölopp. En lång bana och ett starkt startfält i senior borgar för ett hårt race, men jag känner mig redo och positiv inför denna utmaning.

Utklassade på TCT

Precis som förra veckan blev det soloseger på TCT, men denna gång var det Emil Lundmark som segrade snyggt efter att ha ställt skåp i en av alla backar. Själv hade jag inte alls nå bra ben, vilket gjorde den redan tuffa Sågmyrabanan ännu tuffare. Fick mig i alla fall en fin genomkörare och till morgondagens Sollerölopp bör påkarna vara med bättre i matchen.

tisdag 16 juni 2015

Intensiv tävlingsvecka

Från och med imorgon, onsdag, är det tre tävlingar på fem dagar som gäller. Förhoppningen är att vara i samma fina form som förra veckan då jag solovann TCT. Framförallt vill jag ha schyssta ben på Solleröloppet, den tredje deltävlingen i Seniorcupen.

lördag 13 juni 2015

Proffsig distans

Även om Vätternrundan går av stapeln i skrivande stund fanns det några cyklister kvar i Dalarna som ville hoja distans. Det blev drygt 16 mil i sadeln och passet var proffsigt i de flesta bemärkelserna. Farten var proffsigt disciplinerad, proffsigt fin rutt och fikat höll proffsnivå.  

fredag 12 juni 2015

Hoja som tidsfördriv

I morse var jag iväg med min bil till verkstaden och frågan var ju vad jag skulle hitta på under tiden. Ja, varför inte plocka med jonnen och dra av ett pass under tiden? Så medan de borrade på bilen passade jag på att borra tempo.

torsdag 11 juni 2015

Blev brödet rostat?

Den stora glädjen över gårdagens TCT-segrar var att hålla själv i två mil, men någon som också gladde var när jag laddade upp träningsfilerna. Det var inte bara en känsla att jag var i gott slag, även watten kungjorde att det fanns en del kräm i påkarna. På Mora By-banan blev det kross av mitt tidigare rekord för enminuterseffekten. 

onsdag 10 juni 2015

Oväntade segerrecept

Som onsdagstraditionen bjuder var det TCT ikväll, denna gång med båda målgångarna uppför. Med mitt skrala facit i uppförsspurter fick jag hitta på något nytt för att få korsa mållinjen först. Om någon på förhand hade sagt att jag skulle vinna på soloutbrytning och därefter långspurt i Mora By-backen hade jag bara skrattat. Nu blev det sådana segrar, inte så illa pinkat av en tjockisspurtare.

måndag 8 juni 2015

Träna på att inte träna

Lättare än distanspass i intensitet och kortare än intervallpass i tid, kan det vara något? Tja, det handlar inte alltid om träningseffekt, utan ibland är det förbaskat skönt att bara ta ut racern och rulla utan se det som träning. Kalla det för återhämtning, myspys eller se-sig-omkring-cykling, gött är det i alla fall!

söndag 7 juni 2015

Farligt budskap

Jag fick häromveckan ett reklamutskick som bland annat innehöll följande budskap: det säkraste sättet att få träningsresultat är att träna mer. Efter att förra året ha varit övertränad/utbränd i fem månader ifrågasätter jag sådana uttalanden.

lördag 6 juni 2015

PB på Siljan Runt

Målsättningen för dagens Siljan Runt var att slå rekordtiden (kring 3.39-3.40) och ge ett fint genrep till de som kör Vätternrundan nästa helg. Rekordplanerna fick tidigt skrotas pga. regn och två krascher, men vi i Continental Test Team kämpade i alla fall på idogt och tog oss in på 3.56 – en bra tid med tanke på förutsättningarna.

fredag 5 juni 2015

Dags för Siljan

Inför säsongen kunde jag aldrig tänka mig att jag skulle stå på startlinjen till ett motionslopp. Dock kunde jag inte motstå frestelsen att köpa en startplats när jag fick tillfälle. Dels ska det bli skoj att hoja med Continental Test Team igen och dels kommer det vara välgörande med ett långt fartpass inför Solleröloppet på midsommar.

torsdag 4 juni 2015

Efterlängtad seger

Inte hindrade gårdagens skitväder oss BCK:are från att gasa – är det onsdag så är det helt enkelt TCT. Fick till två lopp att vara nöjd med, det första för att jag var på offensiven och det andra för att jag äntligen korsade mållinjen först. På race nio kom årets första TCT-seger.

måndag 1 juni 2015

Bilder från Arlanda Test Track

Lyckades googla fram riktigt vältagna bilder från Arlanda Test Track i söndags, för att se albumet i sin helhet klicka här.